Tuesday, September 4

Acara Baling Telefon Bimbit Yang Disambut Setiap Tahun Di Finland

Finland memang terkenal dengan pertandingan yang luar biasa seperti bermain bola dalam lumpur, pertandingan memdukung isteri, makan cili, acara melontar kasut getah dan macam-macam lagi. Tapi acara yang paling terkenal di Finland ialah pertandingan melontar telefon bimbit. Tahun ini merupakan tahun ke-11 acara ini diadakan di bandar Savonlinna, 300km dari ibu negara Helsinki. Idea pertandingan ni telah dicadangkan oleh Kristina Lund, seorang pemilik hotel di Lossiranta. Pertandingan ini terbuka kepada tiga kategori iaitu lelaki, wanita dan kanak-kanak. Rekod acara melontar telefon bimbit ini telah dipegang oleh seorang lelaki Inggeris, Chris Haff yang melontar sejauh 95.83 meter pada tahun 2007. 

                                               Antara telefon bimbit yang bakal dibaling...


Para peserta kena memilih telefon bimbit yang mereka ingin baling.Telefon bimbit yang dibawa sendiri,tidak dibenarkan..                                     Acara sampingan adalah cara lontaran paling pelik...

                                        Hadiah berupa hamper dan aksesori telefon bimbit...                                                                              0 ulasan:

Post a Comment

Tinggalkan Komen Anda Di Sini Cerita Kedai Kopi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 

Copyright © Cerita Kedai Kopi